Een sportief en divers Zomerkamp

In de zomer organiseren wij speciaal voor jongeren uit binnen en buitenland de zomer zeilkampen. Voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar die willen leren zeilen. Behalve dat je leert zeilen maak je natuurlijk heel erg veel plezier samen met je medecursisten.

Overstag gaan, gijpen, en voor de betere zeilers planeren met een genaker! Allemaal zaken die aan bod komen bij Zeilschool Enkhuizen. Door variërende vloot en het unieke vaarwater kan zowel de beginner als de gevorderde zeiler zeker zijn draai vinden.

Er kan tijdens een zeilkamp gekozen voor een kamp met verblijf in onze luxe tenten. Tijdens een intern kamp beginnen we op de zondagmiddag en verblijven bij ons tot vrijdagmiddag. Naast intern bieden we ook de mogelijkheid om extern een zeilkamp bij te wonen. De kinderen zeilen dan gezellig met ons mee en slapen lekker thuis.

Belangrijke aspecten van een jongerenkamp bij Zeilschool Enkhuizen zijn:

Groepsdynamiek

Bij Zeilschool Enkhuizen is de groepsdynamiek een belangrijke factor. Doordat er met meerdere mensen in één boot gezeild kan worden gaat het naast het leren zeilen, om teamwork en communicatie. Dit zorgt voor een extra uitdaging (uiteraard onder begeleiding).

Educatie

Bij Zeilschool Enkhuizen leer je zeilen en surfen op jouw tempo. De één heeft het sneller onder de knie dan de ander, in een vorderingenstaat wordt bijgehouden hoe je leerproces vordert. Daarnaast biedt de omgeving ook allerlei mogelijkheden voor een aanvullend programma. Van belang bij het leren zeilen is veiligheid en plezier.
Zeilschool Enkhuizen is aangesloten bij het van oorsprong Duitse VDWS diploma-systeem.

Recreatie

Naast het genot van zeilen, bieden wij standaard voor de jongeren een avondprogramma aan. Dit varieert van banaan varen tot kampvuur maken, een avondspel, voetballen of zwemmen of ‘chillen’. Maar net waar de groep aan toe is.
De camping en de haven liggen aan het strand en mocht het onverhoopt te slecht weer zijn om uit te varen, dan is er naast de Zeilschool ook ons eigen Strandpaviljoen waar zij kunnen poolen, tafelvoetballen, enz. Oftewel er is altijd iets te doen.

PROGRAMMA ZOMERKAMP

Zondagavond 17:00 uur ontvangst

  • Na het inruimen van de bagage is er een gezellige kennismaking en een avondmaaltijd. In de avond behandelen we de kamp-regels en de eerste theorie omtrent het zeilen of surfen.

Dagprogramma:  08:30 ontbijt

  • 08.30 We beginnen gezellig met een gezamenlijk ontbijt. Daarna verteld de instructeur wat het weer wordt en wat er voor zeiloefeningen op het programma staan.
  • 09.30 Lopen we naar de haven (75m) en gaan we gezamenlijk de boten optuigen. Daarna varen we de haven uit, en zeilen tot de lunch rond 12.30 uur. Het zeil/surfprogramma wisselt per dag en per groepje cursisten.
  • We zeilen tot 12:30 uur, we nemen een korte pauze en gaan heerlijk lunchen. Tijdens de lunch behandelen we een nieuw stuk theorie of de oefeningen van de middag en is er ruimte voor evaluatie.
  • Na de lunch gaan we weer richting het water. We brengen de behandelde theorie in de praktijk en tussentijds is er natuurlijk ruimte spellen, zwemmen en pauze.
  • Rond 17:00 zijn we weer in de haven en ruimen we gezamenlijk de boten op. Nadat iedereen weer gedoucht en/of omgekleed is gaan we avondeten. Na het avondmaal volgt er een avondprogramma, dit varieert van kamp-vuur op het strand, tot banaanvaren achter de speedboot en van poolbiljart in ons strandpaviljoen tot het vaarregelspel.

Vrijdag wordt er ‘afgezeild’

  • U bent als ouder vanaf 12:00 welkom, vanaf ons terras kunt u als ouder de zeilkunsten van uw zoon of dochter bewonderen. De jongeren zeilen tot 13.00 uur.
  • Rond 14.30 is er de diploma en vorderingenstaat uitreiking met een patatje. Daarna nemen we gezamenlijk afscheid.

* LET OP: dit betreft een voorbeeld programma; het programma wordt aan het weer, leeftijd en het niveau van de cursisten aangepast. Zo wordt er bij de beginners andere stof behandeld als bij de gevorderden. Een cursist hoeft nooit bang te zijn dat hij of zij onder het eigen niveau moet zeilen, en garanderen wij vooruitgang en uitdaging.