Corona maatregelen

Natuurlijk willen wij ons aan de wettelijke regels, daarom een aantal aanwijzigingen voor verhuur en lessen:

Algemene regels:

  • Wij proberen ons te houden aan de landelijk geldende richtlijnen. Dit verwachten we ook van onze bezoekers.
  • Het strandpaviljoen inclusief het terras zijn gesloten!
  • We proberen de noodzaak om in afgesloten ruimtes te komen te beperken. Mocht dit toch gebeuren maximaal aantal personen in de container, toiletruimte en douche is 1
  • Maximaal 1 persoon mag de kinderen komen brengen
  • Toilet gebruik is mogelijk. Van volwassenen wordt verwacht deze zelf te desinfecteren na gebruik. Bij kinderen zullen de instructeurs dit doen.
  • De douche cabines dienen niet gebruikt te worden.
  • Desinfectiemiddel is aanwezig in de zeilschool container, motorboot/instructievlot en toilet

Voor de les:
Om onze lessen de komende tijd zo goed mogelijk in te kunnen richten is vooraf aanmelden verplicht zodat wij van te voren de juiste benodigdheden kunnen klaarleggen. Bij de aanmelding verzoeken wij om uw schoenmaat, kledingmaat en gewicht door te geven. Wij kunnen dan voor iedere leerling een wetsuite, zwemvest en schoenen klaar leggen buiten de container. Daarnaast leggen wij de juiste zeilmaterialen klaar zodat niemand in de container hoeft te komen.

Tijdens de les:
De lessen zullen de komende tijd starten met het bespreken van de corona regels die we op het water hanteren. We varen hierdoor alleen nog in het gebied waar iedereen kan staan buiten de boot. Op het water zullen we zo veel mogelijk instructie geven op afstand, dus vanaf ons instructievlot of de motorboten. In het geval van materiaal pech dienen leerlingen uit de boot stappen en deze vast te houden. Zo kunnen de instructeurs er veilig bij komen. Voor kinderen onder de 12 jaar geld dat zij van ons samen in een boot kunnen/mogen. Daarboven is dit alleen mogelijk als de leerlingen uit hetzelfde gezin komen.

Na afloop van de les:
Na afloop van de les leggen de leerlingen alle spullen op de plek waar zij deze gevonden hebben. De instructeurs zullen alle materialen vervolgens verder opruimen. De wetsuites, zwemvesten en overig van ons geleende kleding wordt na elke les gewassen in de wasmachine.

Tijdens het zeilkamp:

Tijdens de zeilkampen zullen wij zo goed mogelijk proberen om de juiste richtlijnen toe te passen, waarbij we rekening zullen houden met de leeftijdsgrens van 12 jaar. De leerlingen onder de 12 jaar zullen overnachten in de groepstent met een instructeur. Het overnachten van kinderen ouder dan 12 jaar zal gebeuren in lossen tenten waarbij leden van het zelfde gezin natuurlijk gezamenlijk in een tent mogen.