Programma Zomerkamp

Programma voorbeeld van een zomerkamp:

Zondagavond 17:00 uur ontvangst

  • Na het opruimen van de bagage van de cursisten; kennismaking en avondmaal. In de avond behandelen we de kamp-regels en de eerste theorie omtrent het zeilen.

’s Morgens 08:30 ontbijt

  • Na het ontbijt theorie behandeling, omkleden en gezamenlijk de boten optuigen. De behandelde theorie wordt in de praktijk gebracht. We zeilen tot 12:30 uur, we nemen een korte pauze en gaan heerlijk lunchen. Tijdens de lunch behandelen we een nieuw stuk theorie en is er ruimte voor evaluatie. Na de lunch gaan we weer richting het water. We brengen de behandelde theorie in de praktijk en tussentijds is er ruimte voor een spel- pauze moment, rond 17:00 zijn we weer in de haven en ruimen we gezamenlijk de boten op. Nadat iedereen weer gedoucht en/of omgekleed is gaan we avondeten. Na het avondmaal volgt er een avondprogramma, dit varieert van kamp-vuur op het strand, tot banaanvaren achter de speedboot en van poolbiljart in ons strandpaviljoen tot het vaarregelspel.

Op vrijdag wordt er afgezeild

  • U bent als ouder vanaf 12:00 welkom, vanaf ons terras kunt u als ouder de zeilkunsten van uw zoon of dochter bewonderen. Na het afzeilen rond 16:00 uur sluiten we af met een diploma/vorderingenstaat uitreiking, en ontvangen de cursisten een klein aandenken. Vervolgens wordt er afscheid genomen.

* LET OP: dit betreft een voorbeeld programma; het programma wordt naarmate het weer, de leeftijd en het niveau van de cursisten uiteraard aangepast. Zo wordt er bij de beginners andere stof behandeld als bij de gevorderden. Zo hoeft een cursist nooit bang te zijn dat hij of zij onder het eigen niveau moet zeilen, en garanderen wij vooruitgang en uitdaging.