Wie zijn wij

Even voorstellen:

Wij zijn Thomas de Boer en Marieke Zijlstra, een jong en enthousiast stel dat in 2012 de eerste zeilschool van Enkhuizen en omstreken is begonnen.

Thomas is al van jongs af aan op het water te vinden; ” Mijn ouders hebben altijd zelf boten gehad. Op de middelbare school ben ik op tjalken en klippers gaan varen op de zeilende passagiersvaart. Ik ben begonnen als matroos en doorgegroeid tot schipper op één van de mooiste Klippers van het IJsselmeer: de “Aldebaran”

Naast varen heeft Thomas de zeevaartschool gedaan en de studie Hotel- en Event Management aan Hogeschool TIO. Beide opleidingen zijn mens- en recreatie georiënteerd .

Ik zeilde altijd met mijn vader op een jacht door heel Friesland en over het IJsselmeer

Marieke heeft ook altijd gezeild. “Ik zeilde altijd met mijn vader op een jacht door heel Friesland en over het IJsselmeer. Daarna leerde ik bij een zeilschool om in de Valk te zeilen. Naast mijn studie aan de kunstacademie was ik begeleidster van probleemjongeren op zeilkampen. Friesland werd te klein, daarom ben ik op jachten door Europa gaan zeilen. Na dit een aantal jaren met veel plezier te hebben gedaan, eindigde ik als schipper naast Thomas op de zeilende passagiersvaart”.

Samen hebben we met veel plezier twee seizoenen op de 36 meter lange tweemastklipper de Aldebaran gezeild. Aan het einde van het tweede jaar hebben we besloten samen een nieuwe uitdaging aan te gaan en al ons enthousiasme en onze creativiteit in de zeilschool te steken.