Thomas en Marieke

De oprichters en eigenaren van Zeilschool Enkhuizen. Thomas en Marieke zeilen al hun hele leven: kleine boten, grote boten, op zee en op binnenwater. Samen hebben  ze een paar jaar op een groot charterschip gezeild: 36 meter zeilschip met 30 gasten, op het IJsselmeer en de Waddenzee.

In 2012 zijn ze samen Zeilschool Enkhuizen gestart, al snel gevolgd door het naastgelegen Strandpaviljoen Enkhuizen, de evenementen locatie Meer Enkhuizen, foodtrucks, festivals en drie kinderen! Van alle markten thuis dus. Maar (wedstrijd) zeilen blijft de grootste hobby, nu veel op het Skûtsje de Drie Haringen.

Nick de Ruyter

De hoofdinstructeur van Zeilschool Enkhuizen. Nick is al vroeg begonnen met watersporten: surfen. dat heeft hij jaren op hoog niveau gedaan, ook heeft hij een sportopleiding gedaan. En sinds 2015 werkt hij bij Zeilschool Enkhuizen, daarmee is naast surfen ook het zeilen in zijn leven gekomen!

Wouter Rustenburg

Wouter is de man die alles kan, hij is niet altijd op de zeilschool. Maar het zou zomaar kunnen dat je hem treft: als zeilinstructeur, als helpende hand in nood, als technische man. Of je ziet hem aan het werk achter de bar.

Wouter heeft al sinds zijn vroege jeugd op kleine bootjes gezeild. Wedstrijdjes, trainingen en gewoon voor de lol. Het IJsselmeer is zijn thuisbasis. Inmiddels is hij ook op grote boten gaan zeilen: hij is een fanatiek wedstrijdlid van het Skûtjse De Drie Haringen!

Lieke Post

Lieke werkt al vele jaren bij Zeilschool Enkhuizen, ze is gestart als jonge hulp-instructeur maar is inmiddels onze meest ervaren zeilinstructrice. Lieke zit het zeilen in het bloed: samen met haar ouders heeft ze veel gezeild op hun prachtige klippertje en ook heeft ze vele jaren bij de zeeverkenners gezeild.
Lieke doet een opleiding in het leisure-management, ofwel van haar hobby en bijbaan in de recreatie branche gaat ze zelfs haar werk maken!

Yuriën van Paridon

Yuriën is onze zeeman, die ook uitstekend kan zeilen op kleine bootjes! Hij heeft jaren gezeild op zee en binnenwater als matroos, twee maritieme opleidingen, als onderzoeker bij Rijkswaterstaat. En nu, na alle omzwervingen over het water is hij onder andere instructeur bij Zeilschool Enkhuizen.

Max de Frankrijker

Onze beginnende hulpintracteur. Max zeilt al jaren en nu wil hij niet allen les krijgen bij Zeilschool Enkhuizen, maar ook anderen les gaan geven. Zodat ook zij de zelfde passie voor zeilen kunnen krijgen als dat hij zelf ook heeft!