Veel Gestelde Vragen

Zeilschool Enkhuizen werkt met het CWO systeem, De Stichting CWO is een samenwerkingsverband van de ANWB, het Watersportverbond en de HISWA. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vaaropleidingen in te richten. Het CWO keurmerk waarborgt dus de kwaliteit van de vaaropleidingen in Nederland. Zo zijn er diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline (bijv: kielbootzeilen, jeugdzeilen, zeezeilen, brandingsurfen etc.). Bij Zeilschool Enkhuizen examineren wij de discipline; Zwaardboot éénmans en Zwaardboot tweemans en jeugdzeilen. Ook worden alle instructeurs getest op het Verklaring Omtrent Gedrag

Het CWO kent verschillend niveau’s. Wij houden per cursist een vorderingen staat bij, eenmaal alle vorderingen goed afgewerkt en afgetekend dan ontvangt u van ons een Diploma. Dit kunnen dus bijv. in de discipline  zwaardboot tweemans zijn: CWO I, CWO II, CWO III, CWO IV. Een ieder niveau geeft de kennis en kunde van een cursist aan. Zo houdt de cursist een maximale uitdaging, om ieder jaar weer een nieuw CWO te halen. Meer info? klik hier CWO

Door het grote IJsselmeer lijkt het eng en gevaarlijk, niets is minder waar. Wij bieden veilig zeillessen aan, Wij hanteren deze zes belangrijke punten:

  • Vakbekwaam en professioneel personeel. (Meestal afkomst van de zeevaartschool)
  • We geven les volgens het CWO systeem.
  • Professioneel en nieuw materiaal.
  • Alles cursisten dragen ten alle tijden een zwemvest tijdens de cursus.
  • Prachtig ondiep vaarwater.
  • Altijd iemand met EHBO aanwezig.

Dit is uiteraard afhankelijk van meerder factoren, echter geven wij toch altijd wel aan dat men +- 15 uur les nodig hebt om de basis van het zeilen enigszins te begrijpen. Zeilen is nu eenmaal een doesport, hoe meer uur je het doet hoe beter je erin wordt.

Bij Zeilschool Enkhuizen kan men vanaf 8 jaar persoonlijke zeilles/cursus krijgen. Bij verhuur van de boten, of onder begeleiding van ouders kunnen de nog jongeren zeilers uiteraard wel mee.

Op de website geven wij aan dat de boten voor iedere leeftijd geschikt zijn. Dit is zeker waar. Echter moet men er wel op attent zijn dat de boten om kunnen slaan. Zeker de kleinere boten. Dit betekent dat er rekening moet worden gehouden met het schoeisel, kleding, en de lichamelijke conditie van de cursist.

Als je op intern verblijft moet je uiteraard denken aan je eigen spulletjes zoals;

  •         Tandenborstel / persoonlijke verzorging.
  •         voldoende schone en warme kleding.
  •         slaapzak.
  •         sportief schoeisel, wat ook nat mag worden.
  •         laarzen.
  •         zwem goed en handdoeken.
  •         Zonnebril en zonnebrand.
  •         TIP: een beetje zakgeld voor een souvenir of een lekker ijsje.
  •         Zeil/ waterdichte kleding.

Tijdens het zeilen worden (als jij dit wilt) al je waardevolle spullen veilig in een kluis achter slot en grendel opgesloten. Zo kan niemand erbij komen en wordt er ook niks per ongeluk door een ander meegenomen.

Aan het einde van de middag als iedereen zijn of haar boot heeft schoongemaakt en opgeruimd gaan we gezamenlijk eten. Daarna is het tijd voor de afwas gevolgd door het avondprogramma. Afhankelijk van de avond en de groep gaan we lekker voetballen, volleyballen , een spel spelen of misschien wel een kampvuurtje maken!  (afhankelijk van leeftijdsgroep)

Is uw kind ouder dan 14 en heeft u ons schriftelijk toestemming gegeven, dan is er in het programma ruimte om zelfstandig maar wel in een  clubje van minimaal 3 personen, de stad in te gaan. Er wordt natuurlijk met de deelnemers afgesproken wanneer zij terug verwacht worden.

Bij zeilschool Enkhuizen maken we zeilgroepen. Dit betekent dat afhankelijk van het aantal deelnemers en het niveau van de deelnemers, wij groepen maken. Hierdoor ga je automatisch met je eigen leeftijdsgenoten om. Verder worden er hut indelingen gemaakt waarbij er rekening wordt gehouden met jongens/meisjes en leeftijd.

Zeilschool Enkhuizen is altijd erg scherp op de weerberichten. Bij slecht weer of onweer halen we de cursisten tijdig van het water af. Vervolgens gaan we verder met theorielessen of kunnen we  gaan we naar het heerlijke subtropische zwembad.

Regen of een regenbui is natuurlijk geen reden om te stoppen met zeilen!

Zoals al eerder aangegeven zijn de luxe tenten van zeilschool Enkhuizen een soort huisje maar dan wat stoerder. Alles is aanwezig, water, gas, elektra en dus ook een verwarming. Voor het sanitair maken we gebruik van het douche gebouw van de camping. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Zeilschool Enkhuizen houdt niet van verborgen kosten. Dus nee, what you see is what you get! Uiteraard zijn er een aantal kleine uitzonderingen. (dekbedhuur, extra luxe verzorging en/of een museum bezoek)

Ten eerste moeten alle deelnemers om een bepaalde tijd terug zijn op het kamp.

Verder is het zo dat wij jongeren onder de 18 geen alcoholische dranken schenken.

Als een jongere de kampregels overtreed wordt er afhankelijk van de aard van de overtreding met de jongere gesproken of hij/zij kan in overleg met de verantwoordelijke ouder of grootouder naar huis gestuurd worden.

Bij zeilschool Enkhuizen is dit geen probleem. Zorg dat u dit duidelijk van te voren vermeld. Wij houden hier dan rekening mee bij het inkopen en koken. Het eten wordt ingekocht en vaak voorbereid in het Strandpaviljoen, onze horeca gelegenheid. Daar is de keuken gewend aan veel diëten en wordt er gewerkt met de strenge HACCP regels.

Levert u gerust een documentje aan voor u zelf, uw zoon of dochter waar de keuken en de inkoop rekening mee dient te houden.

Zodra uw kind ziek wordt of heimwee krijgt bellen we u direct op en nemen we in overleg een gepaste oplossing.

Afhankelijk van het kind, zakgeld is niet nodig, alles is aanwezog op het kamp. Maar wat geld om een kaartje te kopen in de stad, een souvenir of een ijsje bij het Strandpaviljoen mag natuurlijk. Maar wij adviseren 15.- euro.